Prikken

Het Prikken

Voor degenen die het nog niet weten, het voorprikken is hét belangrijkste werk tijdens de bloemendagen. Als er niet is voorgeprikt, kan er niet worden opgeprikt en is er dus geen mozaïek.

Dit monnikenwerk wordt gedaan door een groep van gemiddeld 25 mannen en vrouwen. Van ’s morgens vroeg tot middernacht zitten ze, door de catering verzorgd van een natje en droogje, bloemetjes te voorzien van een speld door den kont.

Het schijnt verslavend te werken, want als je er eenmaal mee begint, kom je iedere dag weer terug….      Zo hebben we al vele slachtoffers gestrikt onder het mom van, ooh kom eens een keer kijken…

Vooral de gezelligheid en verbondenheid van het met z´n allen er aan werken is de drive. Ook als je nieuw in de buurt/straat komt wonen, is dit dé manier om “er in te rollen”. Je maakt meteen kennis met de buurtjes en geniet met volle teugen van de kunst van het prikken…

Het inprikken van de voorgeprikte bloemen gebeurt meestal door een kleine groep met dezelfde steektechniek. Zo zie je geen afwijkingen in het geprikte gedeelte.